DATT Werkt!
U bent hier: Home » DATT Werkt!

DATT Werkt! : Ketensamenwerking

DATT Werkt! staat voor ‘De Armoede Troef Toolbox Werkt!’. Het is een aanpak om gemeenten te ondersteunen bij ketensamenwerking in het kader van ‘Duurzame bestrijding van armoede en schulden’. Essentie van het project is elkaar beter leren kennen, kennis delen, hoe je nieuwe inzichten op het gebied van schaarste kunt inzetten in je werk, samenwerken, afstemmen en het maken van werkafspraken. MDRplus en PLANgroep werken samen aan dit project dat gesubsidieerd is door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Toolbox voor gemeenten

Bijzonder is dat MDRplus en PLANgroep de aanpak in twee pilotronden van drie gemeenten gaan uitvoeren. Deze pilots gebruiken we om de aanpak in de praktijk te toetsen op effectiviteit en verder te ontwikkelen naar een model dat iedere gemeente in Nederland kan inzetten. De hele aanpak, inclusief pilots en een ‘Train de trainer’ programma, komen samen in een Toolbox. Deze Toolbox stellen we in juli 2017 kosteloos ter beschikking aan alle gemeenten en overige bij armoede en schulden betrokken organisaties in Nederland.

Pilots

We gaan in zes gemeenten een pilot uitvoeren. Voor het project hebben we zelf een ketenspel gemaakt, dat helemaal is afgestemd op de desbetreffende gemeente en haar ketenpartners. Met dit spel leren de ketenpartners elkaar op een informele manier kennen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over DATT Werkt! en hoe MDRplus daarbij van dienst kan zijn?  Dat kan via telefoonnummer 06-10728141 of via ons contactformulier. Natuurlijk kunt u ook de website bezoeken van DATT Werkt!.