Mediation
U bent hier: Home » MDRplus Zakelijk » Mediation

Mediation

Mediation

Wanneer er conflicten ontstaan tussen u en iemand in uw omgeving, kunt u deze oplossen door middel van mediation, onder begeleiding van een gecertificeerde MfN (mediators federatie kwaliteitsregister Nederland) mediator in dienst van MDRplus. U zoekt daarbij samen door middel van communicatiebegeleiding naar oplossingen.

Onafhankelijkheid, vrijwilligheid en vertrouwelijkheid zijn de drie pijlers binnen mediation. Commitment vanuit de partijen is essentieel voor succes.

Mediation bij (komende) echtscheiding

Als u en uw partner willen scheiden en u komt er samen niet uit, dan kunt u een MfN familiemediator in dienst van MDRplus inschakelen. Deze begeleidt u door het scheidingsproces. De mediation richt zich op het bevorderen van de communicatie tussen u en uw partner. U kunt daarbij tot afspraken komen over relevante onderwerpen, zoals bijvoorbeeld de alimentatie, de boedelverdeling en/of het ouderschapsplan. Gemiddeld bestaat een mediation traject uit 2 á 6 bijeenkomsten, afhankelijk van de complexiteit van de situatie, de voortgang van het proces en de inzet van u beiden.

Echtscheiding Mediation Plus

De medewerkers van MDRplus hebben een brede blik en zijn in staat preventief signalen op te vangen en begeleiding in te zetten. Wij sluiten aan op specifieke behoeften en creëren op die manier duurzame stabiliteit. We kunnen daarbij terugvallen op onze kennis van een groot aantal zaken, van financieel-administratieve tot psychosociale.

Behalve echtscheiding mediation, bieden we dan ook echtscheiding mediation Plus, dat bestaat uit de volgende onderdelen: 

1. Aanbod voor kinderen

Voor kinderen is er een aanbod waarbij hulp wordt geboden, specifiek gericht op de behoeften van het kind. Door middel van spel, creatieve werkvormen en gesprekken over het proces van de scheiding. Kinderen leren beter om te gaan met de soms verwarrende situatie waarin zij verkeren en leren gevoelens beter te begrijpen en te verwerken. 

Bij voldoende aanmeldingen zijn groepsbijeenkomsten mogelijk.

2. Nazorg

Hierbij bieden we zorg die noodzakelijk is om het hele plaatje rond te krijgen (eventueel financiële hulpverlening en andere geboden producten door MDRplus kunnen in deze fase gekoppeld worden).

Meer weten over mediation door MDRplus? Neem dan contact met ons op via info@mdrplus.nl of vul het contactformulier in.